Despre mine

Despre mine

DSC_0214  web    Numele meu este Lucia Cernea, sunt profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială Nr. 1, am absolvit Liceul Pedagogic ”Al. Vlahuță” din Bîrlad și Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității ”Al. I. Cuza” din Iași.

    Simțind că pot avea un rol important în viața copilului de azi și a adultului de mâine am ales unicul loc unde pot face asta – la catedră.

    Știu însă că societatea se află într-o continuă schimbare și că trebuie să țin pasul cu mersul gândirii accelerate a copiilor digitali din zilele noastre. Așa că nu mă sperii, accept noul, provocarea și, cu răbdare, perseverență, seriozitate și multă muncă, vin cu noi resurse educaționale care să satisfacă și să potolească setea de cunoaștere a elevilor mei.

Despre școală

image783    Școala Gimnazială Nr. 1 este cea mai veche școală din oraș, fiind înființată, așa cum atestă documentele, în anul 1860, pe 19 decembrie, sub denumirea de ”Școala publică de băieți”. În anul 1872 i se schimbă denumirea în ”Școala Primară de Băieți Nr. 1”, ca urmare a înființării unei a doua școli în oraș, ”Școala Primară de Băieți Nr. 2”. De atunci, Școala a oferit societății și comunității locale, cu fiecare generație de elevi, un plus de educație și oameni pregătiți ce și-au adus contribuția la dezvoltarea orașului.

Astăzi școala funcționează în 2 localuri, localul vechi, clădit in 1889 (conform documentelor și mărturiilor existente), ca o emblemă a tradiției cu care se mândrește școala, și un local nou, modern. Are sali de clasă cu dotări moderne, laboratoare cu aparatură specializată, cu materiale didactice atât de necesare satisfacerii curiozității elevilor.image785

În fiecare an, cadrele didactice ale școlii îndrumă, cu profesionalism și seriozitate, pașii a peste 1000 de învățăcei. Școala noastră este un mediu educațional de calitate, fiind implicată în numeroase proiecte, atât la nivelul comunității locale cât și în proiecte europene.

“Şcoala cea mai bună e aceea pe care o doreşte şi o iubeşte mai mult şcolarul decât profesorul”

                                                                                                             Nicolae Iorga

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s