Etichete

, , , ,

 

poster-nou    Violenţa este una din marile probleme ale lumii contemporane. Presa, scrisă sau audiovizuală, ne oferă zilnic diverse forme de manifestare ale violenţei, imagini șocante perindându-se prin faţa ochilor noştri. În acest context, apariţia diferitelor forme de violenţă în mediul şcolar este inevitabilă. Mai mult, pe zi ce trece, ne obișnuim cu diversele forme ale violenţei, fără a mai sesiza pericolul. Suntem constienţi de importanţa prevenţiei și de faptul că aceste manifestări pot degenera în forme mai grave de violenţă școlară. O formă de manifestare a violenței în școală este violența verbală.

    Pentru marcarea zilei de 30 ianuarie – „Ziua Internaţională pentru nonviolenţă în şcoală”, Școala Gimnazială Nr. 1 Rm. Sărat a organizat Concursul Interjudeţean de desene – „STOP VIOLENŢEI VERBALE ÎN ŞCOALĂ!”, care urmăreşte antrenarea elevilor din școlile gimnaziale din țară într-un dialog pro comunicare corectă și pașnică, nonviolentă, prin utilizarea de elemente ale limbajului plastic.

    Concursul a avut o primă ediţie în ianuarie 2013 şi s-a bucurat de participarea la nivel județean a unui număr de 158 de elevi și 54 de cadre didactice din învățământul primar.

    Scopul proiectului este antrenarea elevilor într-un dialog motivant și accesibil pe tema nonviolenței verbale, prin utilizarea unor tehnici de limbaj plastic.

   S-a urmărit atingerea următoarelor obiective:

• Cultivarea interesului copiilor pentru activităţile de desen şi pictură, stimulând posibilitatea acestora de exprimare plastică, spontană, a impresiilor, emoţiilor şi sentimentelor trăite în diferite experienţe de viaţă legate de comunicarea nonviolentă;

• Formarea deprinderii de organizare a compoziţiei plastice şi de redare expresivă a unor teme și idei, ţinând cont de legile compoziţionale;

• Antrenarea copiilor în practicarea desenului ca pictură artistică, ajutându-i să identifice, să descopere şi să exprime în lucrările lor posibilităţile şi semnificaţia expresivă a fiecărui element de limbaj plastic;

     Concursul se adresează elevilor din clasele I – VIII din reţeaua de învăţământ, la nivel național. Lucrările elevilor sunt prezentate în cadrul unei expoziţii organizate la Centrul Cultural Florica Cristoforeanu”, unde încă le mai puteți viziona.

   Dacă timpul nu vă permite, vă ofer mai jos o galerie de imagini cu lucrările participante.

   În scurt timp vom anunța și căștigătorii concursului.

Reclame